Med tummen mitt i handen

Köket

Efter en lång tids planering med vår smed har kökshyllor blivit färdiga. Jag ville att dom skulle vara stilrena med väldigt raka linjer utan stag undertill. Med en touch av bistrokänsla. Jag är i alla fall riktigt nöjd!

IMG_0212 IMG_0211 IMG_0210

 

På återseende!

Från A till Ö

När man sitter och planerar inför framtiden ser man alla projekt som en rak linje där man endast behöver ta sig från A till Ö, lätt som en plätt. I verkligheten ser det ut lite annorlunda. Saker kommer emellan och vägen från A till Ö blir mer en ett hoppande från A till C för att sedan gå tillbaka till B. Eftersom jag varit föräldraledig detta året har det egentligen handlat om en pengafråga för oss för att ro i hamn alla projekt. Men ifall jag ska vara lite klyschig så är det nytt år och nya möjligheter som väntar och jag hoppas att jag kan bjuda på mer intressanta projekt det här året! 🙂

 

Husvisning

Hej!

Nu i helgen har vi lånat ut vårt hus till Hjältevadshus för en öppen husvisning. Jag är så nöjd över vårt hus och det känns bara roligt att få möjligheten att visa upp det för andra som förhoppningsvis också gillar det. Dessutom får man ”tummen ur” att äntligen ta tag i en storstädning, skönt! Jag kom på att jag knappt lagt upp några bilder på hur vi har det inne, men nu i helgen passade jag på att knäppa några bilder till er.

IMG_5036

IMG_5037

IMG_5032

IMG_5039

Oj vad våran toalett ser kal och tom ut på bilderna. Den skulle behöva mycket mer ”lull-lull”… Jag får trösta mig med att den är fräsch i alla fall, haha.

IMG_5041

IMG_5048

Åh så härligt med nystädat hem. Jag är så glad för hur vi placerat huset efter solen, man kan ju inte annat än bli lycklig när man ser alla dessa solkatter! Det måste vara det viktigaste när man bygger hus, placeringen och solen.

Ha en fortsatt fin onsdag!

Kram

 

 

Välkomnar hösten

Puh! Nu har första sommaren passerat och vi har haft så många planer för huset som tyvärr inte hunnits med. Hur kan tiden gå så mycket fortare än vad man hinner hänga med i? Jag får acceptera att både jag och Johan är två tidsoptimister som aldrig räknar med att möta hinder på vägen. Fast samtidigt tycker jag inte att det gör någonting. Vi har inte bråttom och trivs så bra som det är just nu och därför kan man ju tycka att det är onödigt att stressa med att göra allt helt färdigt, man måste hinna leva och slappna av också. Nu har det hunnit gått så lång tid att vi vant oss vid de tomma väggarna och provisoriska lösningarna. Det är först när någon kommer och hälsar på som vi ursäktar oss med att säga att vi är nyinflyttade och det är därför det är lite tomt och rörigt, men hur länge kan man vara nyinflyttad?

Prioriteringen den här sommaren har varit att försöka hinna klart altanen och att måla färdigt huset. Huset är målat ett varv men eftersom moder natur också får säga sitt har vi inte hunnit längre än så. Såklart så är inte altanen heller helt färdig eftersom jag inte riktigt kan bestämma mig hur den ska se ut. Det har gjort att vi inte kan lägga klart all trall och inte göra den sista finishen. Dessutom blir man lite lat när det fungerar men inte är helt klart. Innan sommaren är helt över ska vi göra ett sista ryck och göra färdigt. Trots allt detta så välkomnar jag ju hösten och mörkret och så flyttar jag fokuset från ute till inne.

image

image

/ Kramar

Det tar tid

Hej igen!

Dagarna går så mycket fortare än förväntat. Vi vill få i ordning på framsidan så att vi kan börja så gräsmatta där någon gång men allt tar mycket längre tid än vad man från början tänkte. Där det ska bli gräsmatta är det nu ganska hårt packat grus eftersom lyftkranen som satte huset på plats stod där. Så nu i helgen hyrde vi en liten grävmaskin för att frakta bort gruset från framsidan under den framtida altanen. Vi grävde även en djupare fåra mot vägen där vi kommer plantera häcken så småningom. Det kräver en del planering för att slippa göra om arbetet sen igen. Man kan inte bara tänka hur vi vill ha det just nu utan även för alla projekt som kommer komma senare.

IMG_4222 IMG_4201 IMG_4195

Jag har även planterat ett syrenträd i hörnet av framsidan, som än så länge ser ut som en liten kvist.

IMG_4206

Nu har vi även fått färgen till huset, som blev Beckers perfekt med färgen utevit, så vi ska försöka måla färdigt väggen där altanen kommer bli nu till helgen.

/ Kram Linnea

trädgården

Hej!

Nu när det är vår har det blivit lite stressigt att få i ordning på tomten. Vi vill ju såklart inte sitta och äta mat i ett lerigt träsk i sommar. Som ni vet så valde vi att anlita markanläggare för att göra i ordning delar av gräsmattan men stora delar av deras jobb blev inte bra och därför har vi valt att göra om insåningen på baksidan av huset. De väntade för länge från dess att de la på matjord tills dess att de sådde gräs vilket gjorde att det redan hade kommit upp massor med ogräs. När vi påpekade att det inte skulle bli bra så sa de att gräset kommer ta över, vilket det inte gjort. Så nu har vi fräst upp gräsmattan, krattat bort allt ogräs, fyllt igen ojämnheter, gallervält den och sått in nytt gräs. Så nu är det bara att vänta.

IMG_4073[1]

Man kan även skymta vår häck som vi planterad till vänster, en slånaronia. Den håller redan på att blomma ut 🙂

IMG_4075[1]

Glad Påsk!

Hej!

Nu var det längesen jag uppdaterade er vad som händer i vårt hus och det är helt enkelt för att det inte hänt nästan någonting pga av att det skett en tillökning i familjen som tagit all vår tid .

Men nu är det vår och vi är sugna att dra igång med alla spännande projekt, det som står på tur är att vi ska göra i ordning tomten. Ni ska få följa med på allt ihop men först vill jag bara önska er en glad påsk!

 

image

Tankar om övervåningen…

Jag tycker att det är supersvårt att veta hur vi ska göra med övervåningens planlösning. Jag vet på ett ungefär hur vi ska göra, att vi ska ha ett badrum, ett allrum och sedan några sovrum, men det krävs ju mer tanke än det innan man börjar bygga. Jag vill få in så mycket smart förvaring som möjligt och även så många rum som möjligt utan att dom ska vara för små.

En fördel med hjältevadshus övervåning till skillnad från många andra konkurrenter är att man får hela takhöjden i och med att det är ryggåstak och även fullt utrymme mot golvet och takets slut. Det gör det möjligt att kunna skapa smarta förvaringslösningar eller inbyggda skåp.

I och med att vi har 38 graders taklutning tycker jag det är svårt att veta hur jag ska få in alla dörrar på ett bra sätt. Även hur rummen ska delas upp, hur mycket är egentligen 3 x3 meter? Kommer taklutningen göra att det känns jättetrångt? Hur långt ifrån kan jag placera väggen som blir framför trappan utan att det känns som att jag går rakt upp i en vägg? Ja, det är lite av dom frågor som jag inte riktigt kan svara på hur mycket jag än klurar fram och tillbaka. Därför har vi nog bestämt oss för att ta hjälp av en arkitekt som kan göra en planritning åt oss. Det är ju stora beslut och därför vill jag att det ska vara välplanerat och genomtänkt.

Bygga hus - hjältevadshus

Såhär har hjätevadshus gett som förlag på hur man kan göra planlösningen på övervåningen, dock tror jag inte riktigt att det skulle gå hos oss eftersom vi har lägre takhöjd. Jag tycker också det känns onödigt att ha allrummet uppdelat på var sida av trappan. Då skapas något konstigt litet allrum på ena sidan som förmodligen aldrig kommer användas till nått. Det utrymmet skulle jag istället vilja göra till något kombinerat kontor/gästrum.

Jag i alla fall varit i kontakt med en arkitekt här i Kalmar som jobbar mycket med loft/vindar/övervåningar och det verkar ju lovande. Hon trodde att det skulle gå ganska snabbt i och med att mycket redan är bestämt (som att badrummet blir på ett ställe, trappan redan är placerad osv) och det innebär ju också att det inte blir jättedyrt! 😉 Just nu ligger det lite på is tills dess att jag tycker att det är det mest lämpligt att prioritera.

Trevlig kväll!

/ Linnea

Bild uppdate

Hej!

Nu har vi kommit in i en sån tid när allt här hemma går segt och långsamt. Det är så pass färdigt här hemma att man kan bo här utan problem men det är samtidigt väldigt mycket kvar att göra. Även fast det inte är speciellt mycket byggsaker kvar att göra så behövs mer möbler, förvaring, tavlor, lampor osv… Det är först när jag tar kort på huset som jag inser hur tomt det är!

IMG_3360

IMG_3359

Än så länge innehåller sovrummet endast en säng och en byrå. Klädställningarna som ni ser till höger har förflyttats till garderoben istället. Vi har satt upp mörkläggningsgardiner men jag väntar på tygprover från ellos, sen ska jag sy några gardinlängder också. Sängen ser superliten ut på bilden men det är en 180 säng och det är faktiskt mycket plats kvar av rummet. Bilden ger inte riktigt rummet rättvisa men man får plats med någon möbel framför sängens fotända och även på höger sida (där klädställningarna står). Det enda som är lite klurigt är att det blir lite trångt på väggen där sängens gavel är i och med att man inte kan utnyttja hela väggen då det finns ett fönster på höger sida. Det gör att det blir lite svårt att få in några bra sängbord. Trots det skulle jag aldrig välja bort det långsmala fönstret då det ger så mycket härligt ljus, som även kommer in i husets hall ifall man har dörren öppen. Jag får helt enkelt klura på vilket sängbord som blir bäst 🙂

IMG_3364

IMG_3307

Som ni vet var jag lite skeptisk till att man överhuvudtaget skulle rymma någonting i vardagsrummet, men det gör man! 😉 Vår soffa och fåtölj är dessutom extra stooora, extra djupa och extra breda, och puffen är inte någon liten fotpuff precis. Det är inte något stort vardagsrum men i och med att det är så pass öppet till resten av huset känns det inte trångt 🙂

Sen ser ni vårt absolut bästa tillval… braskaminen! Den är helt fantastisk och ger sån härlig värme. Eftersom huset är så tätt blir det dock oerhört varmt när man eldat en stund, därav funkar det inte riktigt att lägga in vedträn efter vedträn, om man inte gillar 25-26 grader 😉 Vi har valt att sänka värmen lite i huset till 21 grader som grund och kompletterar sedan med att elda upp värmen till ca. 22-23 grader när vi ska vara hemma en stund 🙂

IMG_3338

 

God fortsättning!

 

Gott nytt år!

 

Då går vi in på det nya året, 2016, som kommer innebära en hel del arbete. Jag vet att man kan bli lite väl optimistiskt när det gäller renovering och byggarbeten, men planen är att hinna en hel del under detta år 🙂

Vi har tänkt satsa på att bygga altanen, få en fin gräsmatta runt hela huset, göra klart allt på nedervåningen (bättre förvaring i tvättstugan och lite slutfinish i köket) och påbörja övervåningen med så många rum som möjligt. Ifall tiden och pengarna finns kommer vi försöka börja lite på garaget också, i alla fall grunden osv.

Jag avslutar det hela med att visa hur hallen blev när klinkern kom upp. Allt som allt gick det på ungefär 7500 kr och kakelplattorna är 60×60 stora. Det är en lite gammal bild, för nu har vi faktiskt listerna klara också.

God fortsättning! 🙂