Snart är det dags!

Nu är det inte länge kvar till dagen-D. Det är så roligt att komma ut till huset och se alla människor som är där och fixar. När jag var där igår var målarna i full gång med att spackla alla väggar och några andra fixade i badrummet med kakel och klinker. Helt ärligt vet jag inte riktigt vem som gör vad, vilken dag men jag ser i alla fall att det händer saker! ☺️

Eftersom vi har valt att få huset nyckelfärdigt ingår tapeter eller färg på alla väggar. Vi vill ha tapetserat i hallen, köket, matplatsen och vardagsrummet. Flügger kontaktade oss och sa att det som ingick var tapeter från decorama eller från borosan. Men eftersom jag inte hittade några tapeter därifrån tittade jag på några andra kataloger och valde tillslut en från boråstapeter i serien pigment, färgen heter greige och ser ungefär ut som nedan. Det är en varm grå färg som i vissa sken kan upplevas beige och i vissa grå.

image

Sedan valde vi att måla i sovrummet med en grå/lila matt väggfärg. Jag har ingen bild på den utan jag får fota när det är färdigt istället! I ”standard” så målar hantverkarna direkt på spacklade väggar och spånskivorna men för att det ska bli lite tåligare valde jag att sätta på en väv. Det är ingen ”pizzeriaväggs väv” utan den här är helt slät. Eftersom vi valde lite extra grejer utanför hjältevads budget gick tapeten, väven och färgen på ungefär 7000 kr extra för hela bottenvåningen, vilket det kan vara värt för att få det exakt som man vill ha det 🙂

Igår när jag var i huset hade kaklet kommit så jag fick kika på det, jag tycker det är supersnyggt och är så nöjd med det valet. Vi fick kika på olika från konradssons, Höganäs och svenska kakel. Jag tror att det är lite olika vad som ingår i olika städer men detta var det som fanns hos leverantören här i Kalmar. Efter många vändor fram och tillbaka valde jag tillslut ett från svenska kakel. Jag letade fram en bild från hemsidan eftersom jag inte kom på att fota plattorna när jag var i huset.

image

Det här ska vi ha på både golv och väggar. Kaklet ingick inte heller riktigt i den budget som vi fick och därför fick vi betala 19 000kr extra för att få det här.

Jag ska försöka fara till huset på fredag och förhoppningsvis har de börjat tapetsera och kakla! Då får ni lite mer bilder med en bättre uppdatering! 🙂