Ett hem börjar ta form…

Vi har nu bott i huset i snart 1 månad och mycket smått och gott har vi hunnit med.

Vi har byggt en köksö, staketet är klart, entrétrappan är klar, avlopp- och dagvattenbrunnarna som stod upp 20 cm  är avsågade och nedgrävda.

Gräsmattan är supertät o klippt flera gånger och nu kan vi gå o springa på den.

Här kommer lite bilder. image image

 

Inflytt och fasadmålning ;)

ÄNTLIGEN har vi fått flytta in i vårt fina, fina hus!!! Det känns så otroligt bra allting.

Gräset växer, gruset ligger på uppfarten, grävaren som bor nästgårds har fixat till några saker som behövde på tomten och nu äntligen står våra möbler i huset!

Dagen efter inflytt kom målarfirman! Jag som gillar när det går undan bara älskar detta – snabba puckar! Vi kan heller inte börja bygga altan och trappor förrän huset målats så det var nödvändigt att det skedde snabbt!

Men vad svårt det är att välja fasadfärg. Ljust grått visste vi men ska det gå åt gult eller ska det gå åt neutral som KAN uppfattas som lite blå i vissa ljus?!? Absolut inte blått vill vi ha men den gråa åt det gula såg inte rolig ut så det blev neutralgrå.

Fasad: S2500N (grått) Foder:S0502Y (vitt)

Bilden nedan är ett smakprov från första strykningen. Det är SÅ spännande!!

imageFärgen fick vi till ett riktigt bra pris av hussäljaren Janne som har den egna butiken: Färg o bygg i Nyköping AB. Toppen!!

 

 

En början på en trädgård…

imageNu har vi fått ut matjord till baksidan och grus till andra sidan där själva uppfarten ska vara. Viktigt var att få plats med några bilar då man absolut inte får plats att ställa sig på gatan.

Det är viktigt att så gräset snabbt efter att matjorden är utlagd annars tar ogräs snabbt fäste då denna jord är så god och mineralrik.

Fåglarna blev som tokiga och var och letade godsaker o badade i jorden innan vi sådde.

Nu är det bara att vattna!

Det slitna huset på kullen är vårt blivande gästhus på 49m2. Vi håller på invändigt nu och när värt stora hus är klart så kan vi börja med det utvändiga på gästhuset, det blir nog nästa sommar.

Nytt tak och ny färg på fasaden, samma som huset får. Gästhuset är målat med slamfärg o det lutar åt att vi behandlar fasaden så vi kan måla med samma färg som nya huset vilket är ett litet äventyr i sig men det blir nästa sommars huvudvärk 🙂 imageEtt smakprov på hallen i gästhuset före och efter en strykning!

 

 

 

 

 

 

Slutbesiktning!

imageTidigt en junimorgon var det dags för slutbesiktning! Många var på plats: Garbos besiktningsmän, snickarna, hussäljaren, byggledaren, byggherren (dvs vi), kvalitetsansvarige och kommunen.

Här gäller det att innan gått och tittat lite. Kolla efter sprickor, skador, öppna stänga fönster, dörrar, kolla snickeriarbeten, testa alla lådor och skåpsluckor i köket. Vi hade ytterst lite och små saker att anmärka på och snickaren fixade allt på en gång så det var bra att han var med. Tycker för övrigt att snickarn och målaren gjort ett riktigt snyggt jobb så det är vi riktigt nöjda med.

Om någon dag kommer ett snickarlag (som inte är från Hjältevadshus men som tidigare rest många Hjältevadshus) och ska bygga vår övervåning! De tar 4 veckor på sig att gör rubbet på övervåningen.

Vi har även fixat matjord och grus till tomten och det är redan utlagt. Bilder på det kommer snart!

Om två veckor – inflytt!!

 

 

Nu är huset uppe!

Nu har huset levererat och uppsatt. Nedan följer massa bilder då det är mer kul med bilder än text. Går tyvärr inte att få bilderna i tidsordning.

image
Vid lunchtid såg det ut så här!!
image
Tre arbetsdagar efter att huset kom.


  
imageimageimage   image  image  image image  image

Grunden på plats

Nu har grunden kommit på plats.

Marknivån ska vara i nivå på brunnarna med bruna plaströr.
Marknivån ska vara i nivå på brunnarna med bruna plaströr.

Kan ju medge att jag tycker att det är lite i det snävaste laget. Grunden hade gärna fått stå klar minst en vecka innan husleverans.

Lite markarbeten kvar runt huset. På plats beställde vi extra grus som grävaren kan göra en grusuppfart bredvid huset med och en gång bakom huset där ingången till tvättstugan är. Annars kommer det bli så geggigt där.

På trädgårdssidan ska vi ha altan och ca 200 m2 öppen gräsmatta för lek o fotboll. Resten av tomten blir lummig med syrén, hängpil, och diverse okända växtligheter 🙂

Mot vägen planterar vi en thujahäck.

Thuja Brabant Co 10-15 130+ cm

Tomtens utmaning här närmast blir nog vad vi ska plantera på den ganska branta slänten bakom huset upp mot gästhuset. Gräs eller något mer avancerat? 😉