Hjaltevadsblogg

Välkommen hem

Köket är fixat !

Tack vare vår säljare får vi som tur är vårt kök med studio luckorna som vi beställt från början , vår sidoentre som skulle vara grå blir också utbytt så känns riktigt bra ! Dock kommer vi hinna flytta in innan detta blir utbytt men känns inte som ngt större problem.

Något jag kan tipsa om är hjältevadshus köksö som jag tkr är riktigt bra, stor, praktisk och väldigt fin med sidofack för vin lr böcker 🙂 Denna går att göra som ett tillval vilket jag verkligen rekommenderar. Självklart kan man alltid göra det själv i efterhand men vi känner att det är så mkt annat som ska fixas med att man måste dra gränsen någonstans. Nu image imageväntar vi och längtar vi tills huset kommer på plats .

Trevlig helg / Malin och Johan

Leverans av huset!

image    image

Idag kom huset !!!

klockan 09:00 var vi på plats vid tomten och både jag och Johan visste knappt vad vi skulle föreställa oss lr förvänta oss av dagen. Gänget jobbade på riktigt bra så när vi kom tillbaka efter lunch( 1330) så var huset på plats som ovan bild. Det kommer sedan under veckan komma på tegel ( rött) och vår balkong . Blev väldigt nöjd med kupan och tror det blir ännu bättre sen när balkongen kommer på plats också.

Har ni möjlighet att vara med på leveransdagen kan jag verkligen rekommendera det. När vår säljare kom vid 14 tiden så fick vi äntligen gå in i huset. Då märkte vi att köket var fel i huset, vi hade tänkt oss lucka studio men fick solid !!!! Så magen fick en klump som heter duga, men Michael säljaren skulle kolla upp detta så det ordnar sig nog 🙂 Detta var som sagt minuset men annars känns det väldigt bra. Väldigt ljust och fint och vi är såå nöjda att vi tog stora altandörrar i kök och vardagsrum ( blir så ljust och fint – rekommenderas ) .

Allt som allt känns det väldigt bra men också väldigt konstigt , väldigt mkt känslor, intryck och nya tankar. Väldigt bra men väldigt annorlunda

Nu njuter vi av allt nytt som kommer framåt , om ni vill ha mer uppdatering följ mig på instagram : Malinengwall då jag inser att jag inte är så aktiv bloggare ;))

// nybliven husägare

 

 

 

 

 

Tapet och färgval !

Nu väntar vi på husleverantörer och orkar knappt vänta tills

den 25:e januari när vårt hus kommer på plats. Alla tankar både positiva och oros tankar tror jag kommer lätta när huset väl kommer på plats. Jag måste nog säga att det jobbigaste med att bygga är helt klart väntetiden.

Igår var vi ifall och bestämde alla tapeter/ färg till huset, Sandö måleri kommer sedan och målar och tapetserar huset v 4. I grund sortimentet från hjältevadshus ingår tapeter från bla. Ec och Borås tapet. Vi föll dock för Sandbergs nya kollektion skog också var därför tvungna att välja det ist ;)) Om man väljer ngn tapet som inte ingår i hjältevadshus grund sortiment betalar du som kund mellanskillnaden så är smidigt och bra.

När vi valde tapet/färg utgick vi ifrån kökets kulör och valde allt i samma färgskala för att få ett helhetsintryck , och kombinerade detta med vår stil och den känslan vi vill ha i huset.

 

image

Denna ljuvliga tapet från Sandbergs kommer vi ha i sovrummet .

 

image

 

tapeten kalk kommer vara i vardagsrummet.

I köket kommer vi välja två nyanser mörkare än vår köksskåp fast i samma färgskala vilket jag tror kommer bli toppen !

Hoppas ni får en underbar nyår och en god fortsättning !

// Malin

 

 

Inköp till köket / matsalen

image image

 

( WWW.artelleriet.se / WWW.royaldesign.se)

Har letat ett bra tag efter bra barstolar till köksön som både är snygga, praktiska, bekväma och klassiska och nu äntligen har vi hittat stolarna !!!! Det är ton barstol no 14, klassiska och sådär galet snygga. Till matsalen tänkte vi behålla vårt egensnickrade bord med den eleganta och stilrena lampan
som man finner på royal design .

Huset kommer följa den stilen vi har nu men vi vill försöka få in lite mer klassiska möbler till huset, möbler som är klassiska är både mer ekonomiskt och miljövänligt i längden ngt vi tkr är extra bra.

Nästa vecka ska vi på möte med kommunen för att bestämma starten för vårt bygge ngt vi såklart LÄNGTAR efter !!!!

 

Bygglov beviljat!

image

 

image

 

Nu är äntligen bygglovet beviljat så det känns som vi faktiskt är ett steg närmre vårt hus och inflyttning. Vi fick också ett datum för samråds  möte där man tillsammans med kommunen ska råda bot på de frågetecken som finns.

Idag blir annars en lugn dag här hemma, Johan ska åka cross och ikväll blir det middag med bästa vänner på pinchos vilket är såå härligt. Middag på kvällen med vänner och min sambo är verkligen den bästa kryddan för en lyckad kväll !!

Njut nu av denna fina lördag vänner!