Ediths rum!

Så ser det ut i Ediths rum! 😀 Stora gula prickar täcker väggarna och vi har satt färgerna rosa, grön och svart som komplement i rummet. Både Edith och jag är nöjda med resultatet det blev ett charmigt rum som känns helt rätt till en sån som Edith <3

Som ni ser så får det vara kreativt och lekfullt!

Just nu pågår mycket legobygge de veckorna hon är hos mig så ett stort runt bord där man får plats med mycket blev ju bra! Jag vill köpa någon hylla så vi kan få plats med mer grejer men Edith vill inte täcka för tapeten som hon är så nöjd med så hon tycker inte det ska vara så mycket på väggarna 😉

Nu står rummet tomt en vecka och visst är det tyst när barnen är borta. Men samtidigt får man tid till en massa andra saker så varannanvecka livet är inte så tokigt ändå.

Nu ska jag ut i det vackra vädret sen blir det ett pilatespass!

Kram Malin

Mörkrets tid är snart förbi för denna gång

Hej!

Jag tror det är många eller nästan alla nordbor som känner som mig, en lättnad att den mörka tiden snart är över och våren börjar närma sig. Nu är det snart ett år sedan huset monterades på tomten och ibland känns det som att det har gått så sakta att bli klar men när jag skrollade igenom bloggen så kände jag att det faktiskt har hänt så himla mycket under detta året.

Jag var väldigt skeptisk till att blogga från början och nu har jag kommit av mig fullkomligt ett tag men det är ju väldigt roligt att kunna titta bakåt och se processen, tankar och allt som hänt sen resan började så det väger ju över för att fortsätta skriva.

Efter att ha bott in sig i huset så måste jag säga att det är perfekt i storlek för oss och planlösningen är oxå helt perfekt. Vi trivs verkligen. Invändigt är huset helt färdigt förutom bastun och lite småpill. Sist jag skrev höll ju carporten på att byggas och den är ju klar nu, förutom några små detaljer, sen ganska länge. Den blev jättebra, du ser baksidan på bilden. Fasaden ska målas en gång till i vår.

Nu är det planering som gäller för att kunna göra klart även utvändigt. Måste börja ta in nya offerter igen för att se vad det kan kosta med markarbetet som kvarstår. Det verkar gå åt ganska mycket mer fyll för att få upp allt till rätt nivå och jag befarar att det kommer bli ganska dyrt att få klart. Därav gäller det som sagt att planera, att sätta upp delmål fram till slutgiltiga målet och att ta allt i rätt ordning.

Ska jag vara ärlig har jag varit tvungen att ta en paus från allt roddande med hantverkare för att inte bli helt utmattad. Det är inte en rak väg framåt att bygga ett hus om man inte har så mycket pengar att man kan kosta på sig lite kommunikationsmissar eller luddiga offerter. Det gäller att veta vad man vill och att förmedla detta på ett sätt där man kan få ett tydligt svar om när och hur det kan utföras och hur mycket det kommer kosta. Att jag är ensamstående och kvinna gör det inte enklare i denna mans-dominata värld…

En tråkig sak är ju att jag under ett år nu haft pallar som trappor utanför båda entréerna. Livsfarligt när det är snö ute, många gånger jag och barnen varit nära att slå oss rejält. Detta som skulle vara enklaste lösningen blev visst den krångligaste. Fick trapporna i samband med husgrunden och de skulle enkelt monteras i samband med att huset monterades på tomten. Men det visade sig att de hade gått sönder på vissa ställen, vilket ingen tog på sig ansvar för. Sen var de även inte anpassade till huset så höjden diffade med ca 15 cm. Nya trappor skulle tillverkas och skickas utan kostnad men detta blev inte möjligt förrän en vecka innan jul. Nu är ju inte proceduren lika enkel längre då jag måste fixa så en lyftkran finns på plats vid leveransen och att marken är fixad så den är i rätt höjd för trapporna. Någon markanläggare ska göra detta och någon ska manövrera lyftkranen och lägga trapporna på plats. Detta förstår ni ju kostar en hel del pengar som nu jag får stå för och inte räknat med. Ingen kunde givetvis fixa detta en vecka innan jul och trapporna blev inte skickade. Nu när jag hörde av mig till dem hade de sålt trapporna till någon annan och jag får vänta ytterligare på nya. Ja så här kan det hålla på… men jag älskar mitt boende och skam den som ger sig!

Ha en fin söndag alla!

Kram Malin

 

 

Nu börjar det bli en carport utanför!

Hej!

Ja… det va längesedan… 😉 å ni vet hur det är när man ska ta sig från a till b det är ingen rak väg framåt, just nu känns den ganska slingrig 😉

Nu är min carport/förråd ett pågående projekt, det började lite knasigt med att de hade placerat det på fel ställe…! TUR att de inte hunnit gjuta plattan, herregud! Men nu blir det nog bra ser det ut som. Ni kan se på bilden hur det ska vara. Det blir förråd mot baksidan och det kommer fungera som ett insynsskydd mot det kommande altandäcket och byggas samman med huset med en plankvägg och en pergola. Det kommer bli så mysigt när det blir klart, frågan är bara när det blir det 😉 Hoppas att jag kommer ha råd att fixa klart altanen till sommaren, tyvärr får gräs och sådant vänta då alla pengar är slut och jag får spara ihop mer innan jag kan fortsätta.

Sen sist så har det nästan blivit klart inomhus förutom lite småsaker främst i badrummet och att TVn ska upp på övervåningen istället för att vara i mitt sovrum.Det är några grejer som inte blivit så bra som jag hade hoppats men jag är så trött på att rodda med allt så det kanske bara får va som det är. Eller så samlar jag kraft å tar det senare.

Jag har ju även fått en massa grus till min baksida så nu är det nästan färdigfyllt, det är fantastiskt bra och så skönt att det löste sig innan carporten började byggas. Ibland faller bitarna på plats i rättan tid och det är jag verkligen glad för 😀

Ha de fint alla!

Kram Malin

 

 

Från att ha varit lite uppgiven till att känna glädjen sprudla

Ett tag nu har det inte hänt så mycket med huset och jag har varit trött på att bo i en byggarbetsplats men sista veckan har det rört på sig och vi har nu ett fungerande badrum på övervåningen, massa nya lampor som lyser upp och även ett allrum möblerat! Flyttade upp vardagsrumsmöblerna från nere och ställde dem uppe istället det blev kanonbra! Har köpt en ljus soffa till entrévåningen istället det passade faktiskt mycket bättre, jag ska köpa till en fåtölj och en fotpall också. Inte bara detta utan även garderoberna har blivit inredda med Elfa-system så nu kan vi faktiskt ha bra ordning på våra kläder! Sen har jag även sagt ja till en offert på carport, mellanvägg och pergola som ska vara byggt innan november är slut, fatta va bra 🙂 Känner mig lycklig i hela kroppen 🙂 Å kanske är det så att man blir ännu lyckligare av att nå mål när det inte går spikrakt framåt!

Jag har så mycket visioner och jag tar tag i å sätter dem i verket steg för steg. För mig har det varit viktigt sedan jag blev ensamstående att göra så och att det blir i min takt och min ordning. Varje gång jag kliver ett steg upp på trappan känner jag mig starkare och gladare, har inte känt så mycket livsglädje på många många år som jag gör nu. Fantastiskt är det faktiskt!

Jag har min härliga familj bestående av mig och mina tre barn som jag älskar mer än nått annat. Jag har mina föräldrar och min syster med familj som står mig nära. Jag har vänner som är helt underbara! Man måste ibland stanna upp å bara vara tacksam <3

Många ser det som ett misslyckande att skiljas och det gör givetvis jag också p g a att barnen alltid saknar en förälder 🙁 men det kan bli så bra ändå!

Jag kommer faktiskt även byta jobb, nästa vecka är min sista vecka på Hjältevadshus…. slutar på torsdagen och börjar på NC Nordic Care på fredagen. Det är blandade känslor, jag har trivts jättebra på Hjältevadshus och det är ett härligt gäng människor att jobba tillsammans med så det blir sorgligt att ta avsked, men vi håller väl kontakten och Hem, Villa & Bostadsrättsmässan i Stockholm som vi jobbat med ett bra tag nu kommer jag åka upp och besöka. Hjältevadshus är ju huvudattraktionen på mässan. 2:a året i rad bygger vi ett helt hus inne i mässhallen och i år blir det ett superläckert hus som blir det första i sitt slag som vi bygger. STIL heter huset. Hoppas många av er husintresserade kommer att besöka mässan som är den 6-9 oktober.

Mitt nya jobb får jag berätta mer om när jag har kommit på plats, det kommer bli toppen!

Ser fram emot helgen nu ska planera en födelsedagsgrej för en kompis på fredagen och ha en skaldjursfest med härliga vänner och barn på lördagen!

Visar en bild på mina fina spotlights jag har fått upp i kök, hall och en liten på övervåningen som barnen kan tända för att hitta vägen om de ska på toa på natten tex 🙂 Sen en bild på möbleringen i allrummet på övervåningen. Snart ska ni få mer bilder snart på hur de andra rummen tar form!

Kram Malin

Få bygget klart bit för bit…

Mitt val av område att bygga hus på känns så rätt nu när man bott in sig. Kolla på bilden, så otroligt vackert, älskar´t! Det är min 9 år gamla dotter Edith som tagit bilden när vi var ute en kväll och plockade blåbär. Kan inte tänka mig ett bättre ställe att bo på, sol hela dagen, bad, skog, hallonbuskar, blåbärsbuskar, bra grannar, båtplats, närhet till golfbana och restaurang, föräldrarna på lagom avstånd osv… 🙂

Även val av hus känns toppen, trivs jättebra med planlösningen och det är verkligen precis lagom stort, alla ytor kommer till användning och inget saknar jag, jo lite mer förvaring i tvättstugan/groventrén skulle inte varit fel förstås. Just nu står tvättkorgarna framme synligt det skulle jag vilja få plats med i ett skåp sedan men jag har en plan på det 🙂

Badrummet på övervåningen har blivit kaklat i början på sommaren annars har bygget stått stilla nu. Det som återstår där uppe är att få klart badrummet och få igång värme och ventilation + lite småpill… Barnens rum är ju klara nu så de har flyttat in och det är så kul för dem att äntligen ha egna krypin! Senare kommer inlägg och bilder på hur rummen ser ut. Mitt kontor är ju även så gott som klart men inte TV-rummet. Jag vet inte heller vad jag ska ha för möbler där, det tål att funderas på ett tag tror jag.

Jag söker nu snickare som kan göra min carport/förråd och även förbereda för uteplatser osv. Alla verkar ha fullt upp att göra typ ett år framåt, och jag vill ju få klart ju :/ Jag har även bekymmer med mina entrétrappor som inte riktigt passade till huset så nu fick jag beställa nya med tre trappsteg istället för två, tycker inte det blir lika fint men det verkar va så det måste bli. Det är inte lätt att få svar från olika håll då alla har så mycket omkring sig. Men jag får reka vidare och hoppas på en lösning.

Till nästa sommar är mitt mål att ha allt tralldäck, pergola och carport klart, och om det går skulle det ju va himmelskt kul att även finplanering av trädgård blir gjort men det är nog omöjligt… får nog inte ihop pengar till det så snabbt. En sak till som ska pimpa huset är ett entrétak i plåt men det ligger oxå på obestämd framtid. Sakta men säkert går det iaf framåt och det är viktigt att se dessa framsteg och glädjas istället för att bli för ivrig.

Ha en fin dag!

Kram Malin

 

 

Vår sommar 2016

Första dagen på jobbet efter fyra veckors ledighet…. lite tomhet samtidigt som man är fylld av nya minnen och laddad med ny energi 😀 Det känns som denna dagen är början på hösten, vädret har slagit om och min nästipp känns lite så där kall som den brukar va när hösten å vintern är här…

Här är ett litet bild-potpurri från våran sommar, det har varit mycket sjön Sommen i år men även en sväng till Öland tillsammans med barnen. Bad, lek, grillkvällar med vänner som de flesta har det 🙂 Jag har även haft en tjejfest, vi va nog 18 st hemma hos mig jättemysigt! Jag har firat en kompis som fyllde 40 och ska på ytterligare en 40-årsfest nästa vecka. Sen avslutade jag semestern med Sommarodden, en tävling under 3 dagar där vi var 6 lag från områden runt sjön Sommen som tävlade. Jag är med i Torpöns damlag och vi hamnade på 2:a plats 🙂

Hoppas ni alla haft en fin sommar och är laddade för hösten.

Kramar Malin

 

 

Min matplats

Matplatsen är så viktig i ett hem. Det fick jag verkligen en uppenbarelse av den tiden jag bodde i min lägenhet efter skilsmässan. Att inte kunna bjuda hem familjer/vänner på mat att inte känna att man får plats det är inte min grej, jag gillar ju sånt, det är ju lite min livsstil.

Som jag skrivit tidigare så kollade jag ju länge efter ett matsalsbord när jag hade bestämt mig för hus. Typ ett halvår letade jag efter nått jag ville ha och tillslut dök det upp och då va de tveklöst 🙂 Här kan ni nu se en bild av bordet som är i vitpigmenterad ek. Såhär ser det ut när jag sitter och jobbar hemifrån som jag faktiskt har förmånen att kunna göra ganska ofta. Bordet går bra ihop med mitt ekparkettgolv som också är vitlaserat men än ljusare.

Jag köpte bordet på nätet och trodde det skulle vara vitare än va det var och först va jag lite besviken på det men sen kände jag att det gav en varm känsla som faktiskt behövdes. Det är ett grymt känsligt bord då det inte är lackat så det suger lätt åt sig så jag köpte underlägg till och det blev snyggt och gjorde att det matchade bra tillsammans med mina fåtöljer i vardagsrumsdelen. Bordet har jättefina svarvade ben som gör det väldigt speciellt.

Mitt huvudbry nu är stolar. Just nu har jag ställt 4 olika sorters stolar som jag hade i par och det är kanske inte så tokigt ändå? Om jag målar dem i samma färg, vitt, grått eller svart och klär dynorna i samma så kanske de kan bli jättefint och personligt men jag är lite osäker… Funderar nu på Ton från Thonet men de kostar ju en hel del så ska jag ha 8 -10 st så får de bli att spara ett tag 😉 Det finns ju en del annat oxå som man ska få ihop till som ligger högre upp på priolistan så vi får se vad som händer här. Tips?

Nähä jag ska nog cykla till gymmet ikväll å köra ett styrkepass.

Ha en fin kväll!

Kram Malin

 

En midsommarhelg att minnas!

Vilken j_a grym midsommar vi fick!!! Sol och värme, sill å grill lite dans och lite bad, bubbel och jordgubbar, tillsammans med härliga vänner!

Tillbringade dagen med en av mina bästa, Eva. Vi har varit kompisar sedan vi gick i sjuan, jag är så tacksam över fin vänskap. Två arbetskamrater till henne var oxå med, nya ansikten för mig men supertrevliga personer. Vi hade diskussioner högt och lågt om allt mellan himmel och jord efter många flaskor bubbel ömsom rött 😉 . Vi var på Torpön i en sommarstuga med otroligt fin utsikt över sjön och man kunde se ända hem till mig (nästan) där solen går ner på bilden där bor jag. Struntade i 7 sorters blommor 😉

Givetvis känns det konstigt att inte fira med mina barn men när man är skild får man ju köra varannat år och de har oxå haft det toppen. Resten av helgen har jag ändå fått tillbringa med dem och vi har solat och badat här hemma och ätit många glassar 🙂

Hoppas ni alla fick det fantastiskt i helgen!

Kram Malin

 

 

 

Mitt sovrum

Nu hade jag inte mer tålamod till att ha mitt sovrum som en campingplats så jag bar ut den sängen som inte ska vara där och gjorde iordning rummet. Det är ju så kul när man ser att det blir lite fint 🙂 Här ska jag sedan också sätta upp linnegardiner i bruten vit likt väggen och en mässingsfärgad Tom Dixon Etch lampa i taket och ev andra sängbord. Den fina mattan är vävd i guldfärgad silkestråd, superhärlig att gå barfota på! Den fyndade jag på blocket, nypris 8000kr nu 1000kr och som oanvänd!!! Ibland ska man ha lite tur 😉

Jag köpte affischerna på Anna Ternheim i Mars när jag och min syster va på hennes konsert i Jönköping. Hon stod och signerade och pratade med alla som ville helt avslappnat efter konserten så jag har hennes autograf på båda 🙂 Denna skivan (och övriga) är magisk och så va även konserten. Jag har lyssnat mycket senaste året och det känns som hon har en speciell plats i mitt hjärta och nu även på min sovrumsvägg.

Såg ni henne på nobelfesten? Jag grät en skvätt när jag hörde denna version av ”Show me the meaning of being lonley”  lyssna och njut av speciellt ljudet av en såg… mycket skönare än när de sågat på min övervåning kan jag lova 😉

http://vevo.ly/8hR47D

Ha en fin midsommar alla!

Kram Malin

Snart rott i land övervåningsprojektet!

Äntligen börjar övervåningen bli klar!!! Det har dragit ut lite på tiden då de spårade skivorna som skulle vara till golvvärmen trillat omkull i transporten hit och det blev ett missförstånd om hur nya skulle levereras så det stod stilla här i nästan en månads tid tyvärr… men nu börjar vi se ljuset i tunneln och snart ska tjejerna få sina rum möblerade.

När man bygger nytt måste det göras besiktning av huset och det har vi ju hittills bara gjort på entrévåningen då jag flyttade in. Nu måste vi göra ytterligare en besiktning av övervåningen och även en ny värdering av huset för att kunna placera lånen i ett bolån. Jag har bokat in båda till på tisdag nästa vecka. Nu ligger jag å betalar hög ränta på ett byggkreditiv så det vill jag ju så fort som möjligt bli av med så jag är lite stressad över att bli klar.

Tur att semestern kommer så lägligt om två veckor för nu vill man ju kunna ägna sin tid till att fixa och få det fint. Vi har ju levt i en röra nu sen vi flyttade in och ju närmare färdigt det blir ju mindre tålamod får jag över att ha det så här.

Ediths prickiga tapet blev så härlig tycker jag! Den enda färgklicken so far. (se blid)  De andra tjejerna valde om sina tapeter så det jag skrivit innan gäller inte, de tog bara vita väggar istället för att kunna variera mer med textilier istället. det blir bra det oxå. I det stora rummet kommer jag att ha kontor, jag driver ju en reklambyrå vid sidan om jobbet på hjältevadshus och behöver ha plats för jobb och kunder här. Väggarna i stora rummet är i samma grå kulör som hela entrévåningen så det harmonerar fint.

Blir nog några vändor till  tippen i sommar med skräp och några vändor med släp för att hämta möbler som vi har magasinerat. 🙂

Jag kommer skriva nästa inlägg om mitt sovrum som har blivit fint nu!

Kram Malin