Att välja kakel och klinkers

Nu är det bråda tider för att beställa hem allt till huset och det är ju lite svårt att bestämma sig för hur man vill ha det. Igår när jag kom hem hade det kommit en katalog i brevlådan från Höganäs Byggkeramik och en bekräftelse på att jag valt kakel och klinkers som tillval i mitt hus, så nu är det bara att välja vilket… och det är ju sådär enkelt… Hade nästan bestämt mig för nån carrara liknade platta till golvet men nu har jag nog helt styrt om tanken på att parkettgolvet och klinkersgolvet ska gå ihop så det ser nästan samma ut. Om ni kollar på bilden uppe till höger ser ni en klinkerplatta och under den golvet jag kommer ha i hela huset under den. Kolla sen bilden högst upp till vänster med badkaret så ser ni hur jag tänker att det kan bli. Ja tror de blir en skandinavisk touch, ljust, fräscht och i harmoni med övriga huset. Vad tycker ni?

På väggarna tänker jag ta billiga 15×15 vita traditionella plattor och sätta dem i tegelförband, se bilden nere till höger så syns det lite där hur jag vill att det ska se ut.

Jag ska nog köpa Hemnäs badrumsskåp från Ikea (som finns med på bilden) det är billigt och helt ok tycker jag. Sen ska jag ev byta ut knopparna på det för att få bort lite av ikea-känslan. Spegel ska jag ev ta en jag redan har hemma.  Mässing eller svart eller vanlig krom på blandare osv, det kommer jag fundera vidare på en stund, men visst är det snyggt med svart?

Till badrummet på övervåningen kommer jag välja att göra samma val av kakel och klinkers för att få en stilren genomtänkt känsla i huset 🙂

Nu är det för övrigt nära tills markarbetet kommer igång och att grunden sätts. Hjältevadshus använder Byggsystem Direkts grund som är den ända typgodkända grunden idag. Den säkrar helt mot radon som jag fick veta att det finns ganska gott om i marken där jag ska bygga. Kolla gärna på isolergrund.se om du är intresserad av grunden och dess konstruktion och egenskaper.

Jag var på startmöte för bygget på kommunen förra veckan och jag får känslan av att allt kommer löpa på ganska smidigt.

Nu går vi mot våren, husbyggsstarten och ljusa härliga tider!

Kram Malin