Det har hänt och händer mycket…

Så här ser det ut på tomten just nu. Jag har fått stenar och sand som blev över på en annan byggplats, tack Kanonaden för det! I morgon börjar de gräva så nu börjar det hända grejer! Nu är det så jäkla nära till huset levereras, 16 dagar för att vara exakt!!!! Nästa vecka kan jag gå ut i Fabriken och känna på huset, jag är så upprymd av det just nu!!! Tänkte punkt för punkt gå igenom det senaste som händer och hänt…

Bygglovet

Bygglovet gick inte igenom förrän idag, fatta va tajt… men det var några kompletterande uppgifter som skulle in och det tog en stund att få till så de blev nöjda på kommunen, men nu så är det löst som tur är.

Skickade även in servisanmälan idag 

Detta är uppgifter som ska in till Tranås Kommuns VA- (vatten & avlopp) och gatuavdelningen. Därefter ska jag bli kallad till ett samråd där jag ska få all info jag behöver gällande anslutning till kommunala VA-anläggningen.

Var på besök i NIBE fabriken i torsdags

Jätteintressant att lyssna på Richard som guidade mig runt på de olika fabrikerna och jag tänkte göra ett helt separat inlägg om detta sedan.

Var även på BALLINGSLÖVs fabrik samma dag

Detta ska också prioriteras i ett eget inlägg men jag kan bara nämna lite snabbt att jag fick prova på att sy ihop fanér, och att de hade ett snyggt kreativt utformat kontor och en inspirerande utställning, kul!

Nervös för hur färgen på huset ska se ut

Tänker mycket på om jag valt rätt nyans av grå… de finns ju 50 st jue! 😉 Det blir otroligt spännande att se på montagedagen ute i dagsljus hur det kommer se ut, det är ju bara att gilla läget iaf för jag tänker inte börja med att måla om precis 😉

Tajt ekonomi

Det finns inga marginaler direkt när det gäller pengar och det är ju en stress när man inte vet exakt vad saker kostar… Jag trodde ett tag man kunde trolla med pengar med det verkar vara svårare än jag trodde… 😉 Nej vars jag är nog införstådd med kostnaderna men det blir svårt att få ihop till allt det det vill jag lova! Möbler och sån extravagansa kommer de inte bli något första året skulle jag tippa… men det är i-landsproblem deluxe, vi har så vi klarar oss!

Inga klara besked om kostnaderna för carport och övervåning 

Detta stressar mig nått grymt mycket! Carporten är inte inräknad i min kalkyl och den är jag inte 100 % säker på om jag kan göra på en gång eller om jag kanske måste vänta. Det skulle helt klart bli billigare om man kunde göra den redan nu för då kunde det skickas med virke och takpannor t ex i husleveransen och man sparar frakter osv. sen kunde en platta för förrådet gjutas direkt när markarbetet redan är i full gång och det blir oxå kostnadseffektivare… frustrerade att inte kunna ta beslut… här måste jag sätta fart på vissa processer för att inte missa möjligheter!

Nu ska jag snart ta några djupa andetag på ett härligt pilatespass och få ny energi till allt!

Kram Malin