Imorgon tar jag en roadtrip söderut

Jag ska åka till Skåne imorgon och besöka två av Hjältevadshus leverantörer! Det ska bli spännande att se hur min värmepump tillverkas på NIBE, och sen är jag väldigt nyfiken på deras solcellspaneler som jag skulle vilja ha på mitt hus! Tänk va bra det skulle vara att va sin egen elproducent! Vår uppvärmningsmetod är en av anledningarna att jag har råd att bygga det här huset, det är så låga energikostnader, jag beräknas ha ca 17 000 kr i driftskostnader allt som allt per år i mitt hus! Nu vrider väl sig mina nära då jag bor i en stad som oxå är ett mecka för värmepumpar, vi har ju BOSCH här i Tranås 🙂 Men de tillverkar inte frånluftsvärmepumpar som vi använder i våra hus i Hjältevad, så det konkurrerar faktiskt inte 🙂 .

http://www.nibe.se/Produkter/Franluftsvarmepumpar/

Efter besöket hos NIBE ska jag åka till BALLINGSLÖV och de kommer tillverka just mitt kök samma dag som jag besöker dem, så kul 🙂 Måste ju bli extra bra gjort om jag står där och tittar på, eller hur, här har man full kontroll på sitt husbygge ser ni 😉 ! Det ska bli så lyxigt att få ett fräscht kök igen med bra arbetsytor och mycket plats för umgänge! Jag älskar ju att bjuda hem folk men bor man i en liten lägenhet får man ju inte plats…

Läs mer om Ballingslövs sortiment här: http://www.ballingslov.se

Jag får rapportera mera och ge uttryck för mina intryck efter besöken.

Sen till bilden som jag lagt upp idag!

En pergola som följer carportens lutning är något jag ska försöka bygga 🙂 . Denna bilden tog jag på Formex. Jag har tänkt mig att min pergola ska gå mellan carporten och husets mellanrum, lite svårt att förklara då ni inte har fått se min tilltänkta carport än… men jag tänker att det ska slingra humle på stolparna upp och fortsätta i rutnätet… tror jag börjar få gröna fingrar trots allt 😉 , så vackert va?

Kram Malin