Många bollar och även bullar i luften

Igår var mina tjejer hos mig och bakade lussebullar

De är inte min barnvecka nu men jag fick ändå ”låna” mina tjejer igår kväll så vi kunde göra saffransbullar och även en stor gran i saffransdeg med fyllning blev det. Nu är frysen fullproppad och man känner sig rik 🙂

Tänkte berätta lite om vad som händer just nu med huset också.

Fyll till tomten eftersökes
Jag behöver fylla på sand och sten till min tomt så den inte sluttar neråt allt för mycket. Då gäller det att se sig omkring för en del andra nybyggare vill ju istället bli av med massor från sina. Nu har jag tur som har en bra källa som jag kontaktade ang detta. Igår fick jag veta att de ska börja gräva på en tomt i samma område och kan lägga över massorna på min! Blev jätteglad att det verkar lösa sig smidigt med detta.

Snickarna som ska fixa min övervåning
Jag ska ev träffa dem imorgon för att diskutera kostnaderna lite mer detaljerat. De håller på med ett Hjältevadshus i Eksjö just nu som har samma förhöjda väggliv som mitt hus så jag hoppas kunna få besöka det för att få en känsla över hur min ovanvåning kommer att bli.

Byggkreditiv
Fick mail från banken om att de behöver ha in köpebrevet på tomten och avropsavtalet för huset för att göra klart för byggkreditivet. Alltså ett öppet lån man tar pengar från under byggtiden. När man gjort värdering av färdigställt hus binder man dessa pengar i vanligt huslån. Byggkreditivet har en högre ränta än de slutliga lånet så det är bra om man slipper använda detta under en längre period, dessa villkor är otroligt fördelaktiga med Hjältevadshus som leverantör, antagligen behöver jag endast ha de öppet i 5 veckor då Hjältevadshus är så generösa med betalningsupplägget! Om man tänker sig ett lösvirkeshus så står det öppet kanske under ett års tid eller liknande och då blir de ju lite dyrare som ni förstår.

Miele nytt i sortimentet from 1 december
Hjältevadshus har tagit in kvalitativa Miele som leverantör och till ett otroligt bra pris kan man välja till ugn, induktionshäll, mikro, diskmaskin, kyl, frys, tvättmaskin och tumlare från dem. Jag kommer satsa på det faktiskt, det känns både snyggare och bättre och jag tror på att lägga till lite pengar på det.

Tak över entrén
Jag vill ha ett tak som inte Hjältevadshus har i sitt sortiment över entrén så nu håller jag på att kolla på olika alternativ. Det kommer i vilket fall bli supersnyggt tror jag. Mer om det senare…

Bygglovshandlingarna
Jag har beställt en tomtkarta nu så vi kan skicka in bygglovsritningarna och få dem godkända. Detta gör Michael min säljare det känns ju oxå viktigt att det går fort nu eftersom huset som jag sagt innan ska levereras redan i mars!

Ja som ni ser så rör det på sig lite grann framåt i processen och det är ju så kul!

Kram Malin