Planlösningen Entréplanet

Så här ser planlösningen ut på entréplanet i mitt hus, jag tror inte jag har visat er den innan! En sak som jag kommer se till är att vi i familjen till vardags endast kommer använda groventrén som går direkt in i tvättstugan som ”vår” ingång. Så skönt att slippa se en massa skor och jackor i hallen! Bara när vi ska ha fest osv ska huvudentrén användas! Jag tänkte faktiskt göra hallen lite mer som ett rum än som en hall. Det ska vara 2 stora bokhyllor, en på var sida om dörren och i den ena ska jag fixa till en stång med galgar för gästernas ytterkläder. Mitt i ska det ligga en stor härlig matta med en stor sittpuff på där man kan sitta och ta på sig skorna eller bara hänga!

Sovrummet här på nedre plan ska vara mitt, barnen ska ha sina på ovanvåningen. Här har jag en rymlig walk in closet som jag ska ordna till bra förvaring i, har ju iaf ambitionen att hålla ordning i bland kläder och skor men brukar gravt misslyckas med det… 😉

Köket och vardagsrummet är ju i öppen planlösning och det gillar jag för då kan man umgås med både familj och gäster på ett naturligt sätt. Köksön som är inritad i denna ritning stämmer inte med hur min ska se ut. Min kommer vara fri och mer kvadratisk, den har jag ritat och beställt på egen hand genom Ballingslöv som levererar köket i övrigt. På tal om det så är jag nedbjuden till Ballingslövs fabrik v 7 för att se när mitt kök tillverkas! 🙂 Det ska bli jättekul och då ska jag ta en massa bilder som ni ska få se.

Det är så svårt att fatta att om drygt en månad kommer huset, än så länge har ju inget börjat gjorts på tomten och sen händer allt på en gång, otroligt! Palles Gräv som ska fixa markarbetet kommer nästa vecka sätta igång och jobba med marken, då måste jag ut å kolla, jag kommer nog vara som ett grävmakinsintresserat litet barn helt plötsligt 😉 tur det är lite ljusare på kvällarna nu så man kan se nått.

Igår ägnades kvällen hemma hos mig åt att servera kaffe och diskutera övervåningsplanerna med ett gäng hantverkare, hoppas nu att det flyter på bra med kostnader osv.

Ha en fortsatt fin dag!

Kram Malin