Praktikaliteter

Köp av tomt.

Äntligen damp avtalet för tomten ner i brevlådan igår! Jag bokade tomten för 2 månader sedan och bekräftade bokningen för 2 veckor sedan. Nu har jag 2 avtal i min hand som jag skrivit under och ska skicka tillbaka på posten till kommunen idag. I avtalet står vad jag och kommunen kommer överens om gällande köpet av tomten. Nu ska jag sätta in 10% av tomtpriset till kommunen och efter de fått pengarna skickas de ena avtalet tillbaka till mig då även undertecknat av kommunens representant. Efter det kan jag börja arbetet på tomten och ansöka om bygglov.

Köp av hus.

När säljaren och Du/Ni kommit överens om huset skrivs här ett kontrakt mellan Hjältevadshus och köparen och man får ett nummer på sitt hus. Nu är det dags att göra klart valen så man kan skriva ett avrop, det är först när du gjort ett avrop som det läggs in i vår produktionskö.

Avropet innebär alltså att du måste bestämma dig för vilka val / tillval huset ska ha så det blir just ditt hus. Ska det vara stående locktäckt panel eller liggande panel på fasaden tex… allt från utsida till insida ska väljas och då får du också ett fast pris på vad du har köpt. Detta är otroligt tryggt just hos Hjältevadshus, du vet vad det kommer att kosta och det blir inga obehagliga överraskningar som det oftast blir om man bygger ett lösvirkeshus.

Alla dessa val och tillval gäller bara entrévåningen och utsidan av ditt hus, det är det Hjältevadshus säljer sen överlämnar du arbetet med övervåning osv till en egen utvald entreprenör. Här har min säljare fått fria händer att välja hantverkare han känner till och vet gör ett bra jobb. Jag vill så lite som möjligt behöva styra med detta på egen hand då jag inte känner att jag kan något om vad saker bör kosta eller har så mycket koll på vilka som utför jobb på kvalitativt sätt. Jag litar fullt ut på Michael här att han gör det så bra som möjligt för mig. Det känns tryggt 😉

De får va allt för idag, annars blir de för mycket av sånt här trist prat. Ha en fin kväll alla!

Kram Malin