Hjaltevadsblogg

swebyme

swebyme…

Hej sköningar,

Nu är det snart dags att flytta tillbaka till min vanliga bloggadress swebyme. Men den kommer antagligen fortfarande finnas att hitta under hjaltevadshus.se. Reklambyrån löser säkert detta bra.

IMG_8797.JPG

Känner att det är lite begränsat med möjligheter att styra sidan med de få inställningar som finns. Jag kommer fortsätta i samma anda men använder mig av min egna site som hade paus ett tag när jag bloggade här. Enklare att använda en blogg än två :)…

Återkommer snart med ett inlägg om detta. Måste fixa ett gäng saker först. Reklambyrån som har hand om denna site måste väl göra lite korrigering för att saker och ting ska fungera i den andra bloggen.

kram fina ni!

J

 

 

 

Dynor…

…hämtades ut idag till vår svarta lilla utegrupp. Hittade dessa på ellos.se!Såg mycket bättre ut i verkligheten än på bilderna. Det var en chansning men verkligen jättefina. Mjuka och inte för tunna. 

Hoppas ni mår fint, jag hade lite semestermood påslaget idag och önskade att semestern redan var här :)! 24 grader visade bilen när jag körde hem, galet värre 9 maj.

Vi gjorde även ett ryck härhemma så jag hoppas kunna fota lite inomhus snart,för att visa er lite hem utan flyttkartonger överallt.
J

Utemöbler 2.0..


Har gått på andra gruppen med utemöbler nu. Den större ”matgruppen” med de lite större stolarna.

Det tar sin lilla tid men det blir väldigt snyggt!

Var uppe imorse och hade städdag med vägföreningen dit vi flyttat. Så vi rensade lite runt badplatserna vid sjön och det gjordes fint på lekplatsen. Och vi hade även lite styrelsemöte där jag nu ska vara nån slags webmaster för föreningens hemsida.

Ska in till stan om en stund…

Ha det fint sköningar!

J

Soliga söndag…

…och vädret fortsätter att briljera även denna dag.

Lite tröttmössa efter gårdagen födelsedagsgrill & fest men annars mår denna fröken utmärkt.

Sitter i solen och hoppas du gör detsamma, har tusen saker att fortsätta fixa med. Så bäst att passa på att frukostnjuta ute lite nu!

Olivträdet gör mig sällskap på den tillfälliga lastpallstrappan som ligger utanför altandörren just nu. Lite industriell design är temat vi har på vår exteriör utanför VILLAGUNNILSE just nu haha ;)!

Fick även lite fler inflyttningsväxter igår..

Tack Mike, Frida & Barnen..

Njut njut och ett litet nyp i armen trots flyttkaoset som råder.

J

Olivträd…

Visst är det fint med olivträd!

Vi fick ett i inflyttningspresent, ofta har de flesta svårt att hålla liv i denna medelhavsväxt, men här har jag hittat några knep som jag ska försöka följa för att inte ta död på den :) …

Bra jord med dessa delar:

30% lera, 30% sand,30 plantjord och 10% lecakulor. Sen ska den stå ljust men inte direkt i solljuset. Lite vatten då och då och ska torka ut mellan vattningarna.

Sen ska den stå lite svalt över vintern, och tål absolut inte frost.

Tar dessa råd och håller tummarna för lång livslängd.


Bilder pinterest

Snygg korg eller kruka ska inhandlas!

J

Sol i sinnet!


Hoppas ni njuter av det ljuvliga sommarvädret lika mycket som vi…

Min Svåger fyller 34, så full fest sedan klockan tre idag. 

Imorgon ska jag preppa er med inredning som inte hunnits läggas ut under vår första vecka i huset.

Hittade en jättefin naturmatta på rean tidigare idag, den får pryda golvet i tvättstugan…

Endast 179:- på hm.se, rena fyndet så hemklickad till oss…

J

Godmorgon Fredag!

Vaknade imorse och strålande solsken och markgubbarna i full gång, sista tomten förbereds för sista och nionde villan. Sedan är vår gata komplett!

Så då var jag redo för en jobbdag, vill igentligen inte för det ska ju bli en toppendag med mycket sol. Så njut ordentligt ni som är lediga denna klämdag. Jag får toppa denna dag med utelunch och senare grill med vänner och familj efter byrån istället.

J